19 лист. 2016 р.

Виховна година "Сучасна толерантність" у Рівнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів

16 листопада світ відзначав  Міжнародний день толерантності. Не всім, може бути, знайоме це слово. І, на перший погляд, звучить воно абсолютно незрозуміло. Але сенс, який воно несе, дуже важливий для існування і розвитку людського суспільства. Нині толерантність розуміється перш за все як повага і визнання рівності, відмова від домінування та насилля, визнання права інших на свої думки та погляди. Отже, толерантність має на меті прийняття інших такими, якими вони є, і взаємодію з ними на основі згоди.


 Кожна людина у своєму житті здійснює як толерантні, так й інотолерантні вчинки. Але здатність вести себе толерантно може стати особистісною рисою і зможе забезпечити успіх у спілкуванні. Толерантні люди більше знають про свої недоліки та переваги. Вони критичні відносно до себе і не прагнуть у всіх бідах звинувачувати інших. Вони не перекладають відповідальність на інших. Толерантна людина не ділить світ на дві частини – чорне та біле, не робить акцент на розбіжностях між «своїми» та «чужими», тому готова вислухати та зрозуміти інші точки зору. 
До Міжнародного Дня толерантності 16 листопада 2016р. у Рівнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 7-Б класу  класним керівником  Феняк Оксаною Василівною проведена виховна година «Сучасна  толерантність».  Присутні ознайомилися із презентацією «Що таке толерантність?», книжковою виставкою «Чим ти прекрасна, людино. Мода, врода чи краса душі» , а також фотовиставкою . Учасники заходу активно виконували вправи з толерантності, ознайомилися з ознаками толерантної людини, склали правила поведінки в школі та  в суспільстві, відповіли на питання: «Що таке добро?», «Що означає бути доброю людиною і робити добро?», «Як можна подарувати тепло?». Також діти переглянули відеофільм «Просто так», який чітко виховує риси толерантності у людини. Насамкінець заходу класний керівник, висловила слова вдячності за цікаво проведену виховну годину.




Отже, для того, щоб бути толерантною людиною потрібно самореалізовуватись, самовдосконалюватись, виховувати в собі ті якості, що будуть наповнювати наше буття тільки позитивними емоціями і кожною щасливою хвилинкою нашого життя. Бо тільки таким чином можна досягти єдності і взаєморозуміння, зберігаючи при цьому самобутність і унікальність. Спілкуймось толерантно, нехай кожен з нас пробудить в собі людські почуття щирості і доброти.

Сучасний стан розвитку суспільства в Україні та в світі вказує на те, що проблема духовно-морального становлення й розвитку підростаючого покоління - одна з найбільш важливих і складних. Від її розв'язання залежить не тільки майбутнє України але й світу. Сучасна людина живе в дуже різноманітному світі і тільки толерантність до інших людей і дотримання ними певних загальнолюдських цінностей може врятувати наш світ від ворожнечі, конфліктів та війн.

Немає коментарів:

Дописати коментар